Flowscape: Köpläge i teknikbolaget - Analysguiden - Börskollen

Nyhet

Flowscape: Köpläge i teknikbolaget - Analysguiden

Covid-19 har kraftigt ökat behovet

Bolagets öppning av nytt kontor i USA har fördröjts till följd av Covid-19 men arbetet har nu påbörjats att sätta upp kontoret och därmed etablera sig direkt på ytterligare en marknad. Förhoppningen är att det Covid-19 anpassade paketet kan, likt de gjort i Storbritannien, få stort genomslag i USA. Den långvariga påverkan av Covid-19 har potential att accelerera omställningen till flexibla kontor, där det är troligt att allt fler kommer arbeta hemma ett par dagar per vecka. Detta innebär även kostnads- besparingar och minskat miljöavtryck, vilket sammanlagt skapar starka argument för Flowscapes produkter och lösningar.

Förlängningar och lönsamhetsmål

Halvåret har hittills varit starkt för Flowscape. Trots att Covid-19 pandemin orsakat störningar på säljarbetet och dragit ut på beslutsprocesser så har bolaget lyckats nå ett antal större ordrar. Ännu mer uppmuntrade är de flertalet förlängningar av avtal om Flowscape nått, vilket är ett starkt kvitto på att bolagets system löser ett viktigt problem. Just nu ser fortsatt tillväxt trolig ut och kombinerat med det uttalade fokuset på att sänka operativa kostnader ser det ljust ut avseende bolagets planer om positivt kassaflöde vid årets slut.

Gynnas av flera trender

Behovet för företagets lösningar är stort och Covid-19 verkar i detta skede endast ha gjort detta behov ännu tydligare. Det är svårt att se att utvecklingen kommande tiden skulle förändras, då hållbarhetstrenderna endast ökar och Covid-19 pandemin både medfört ett behov på kostnads- besparingar men även skapat medvetenhet kring sätt att minska smittspridning. Viktigt kommande perioder är att bolagets satsning i USA tar fart samt en bibehållen hög affärstakt. Lyckas bolaget med detta, kombinerat med att kostnaderna hålls ned enligt kommunicerade finansiella mål, ser chansen god ut att vi får se ett lönsamt Flowscape inom kort. Flowscape är inte ensamma på markanden och konkurrensen hårdnar, men bolagets förmåga att redan idag knyta till sig ett antal större globala företag talar gott för deras framtida möjligheter.

Fortsatt uppsida i aktien

Med hjälp av den DCF-analys med 14 procents diskonteringsränta och 3 procent evighetstillväxt samt relativa jämförelser mot sektorkollegor finner vi fortsatt uppsida i Flowscape med ett motiverat värde i dagsläget på 0,14 – 0,2 kronor. Fortsätter Flowscape leverera stark tillväxt och förbättrat resultat är potentialen stor i bolagets framtida resa.

https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/flowscape_q2_analysuppdatering_2020_09_03.pdf

Research feed

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Flowscape

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Flowscape

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev