Flowscape ökar intäkterna och minskar förlusten i tredje kvartalet

Nyhet

Flowscape ökar intäkterna och minskar förlusten i tredje kvartalet

Teknikbolaget Flowscape redovisar ökande intäkter och minskad förlust i tredje kvartalet 2020 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen steg 21,4 procent till 8,5 miljoner kronor (7,0).

Rörelseresultatet blev -4,3 miljoner kronor (-6,1).

Resultatet före och efter skatt var -4,3 miljoner kronor (-6,4). Resultat per aktie hamnade på -0,002 kronor (-0,004).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 3,5 miljoner kronor (3,1).

- Under kvartalet har det krävts extra stor flexibilitet av oss som företag. Många marknader har öppnat upp igen och politikerna rekommenderat återgång till kontoren, följt av nedstängning några månader senare. Vi märker tydligt i vilken fas en marknad befinner sig. Vi öppning ökar efterfrågan på vår covid-19 lösning, medan det går trögare att få igenom beslut när samhällen går in i en nedstängningsfas. Eftersom länder ligger i olika faser ser vi överlag en stabil orderingång men hoppas på en ökning när ett vaccin börjar distribueras och företagen i större skala, över hela världen, öppnar upp igen. Dock är vi ödmjuka inför svårigheten att bedöma marknaden i dessa tider, kommenterar vd Peter Reigo i delårsrapporten.

- Vår expansion till Nordamerika löper på enligt plan. Den första oktober öppnades vårt USA-kontor i San Fransisco. Vi har redan fått in ett antal heta leads, via vår digitala marknadsföring, och vi stängde 11 november en stor order i Kanada. Hittills har vi sett att det är samma digitala "getting back to office" funktioner som efterfrågas i Nordamerika, som i Europa.

- I Storbritannien hade vi ett stort inflöde av förfrågningar under juni, juli och augusti. Under september rekommenderade premiärminister Boris Johnson alla i Storbritannien att åter arbeta hemifrån och då såg vi en inbromsning i marknaden. Säljdialogerna fortsätter men besluten tar längre tid. Den senaste månaden har vi på den nordiska marknaden sett ett ökat intresse av digitala lösningar för en säker återgång till kontoret, fortsätter Peter Reigo.

Flowscape, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning8,57,021,4%
Rörelseresultat-4,3-6,1
Resultat före skatt-4,3-6,4
Nettoresultat-4,3-6,4
Resultat per aktie, kronor-0,002-0,004
Kassaflöde från löpande verksamhet3,53,112,9%

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Flowscape

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Flowscape

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev