Flowscapes rörelseförlust minskade i andra kvartalet - Börskollen

Nyhet

Flowscapes rörelseförlust minskade i andra kvartalet

Teknikbolaget Flowscape redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar minskad rörelseförlust.

Omsättningen steg till 7,7 miljoner kronor (6,2).

Resultatet före och efter skatt var -6,7 miljoner kronor (-8,2).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -2,0 miljoner kronor (0,8).

Likvida medel uppgick till 14,4 miljoner kronor (1,1).

"Kvartal två 2020 var ett spännande kvartal när större delen av världens länder i mars stängde
ned på grund av covid-19 pandemin. Säljprocesser drog ut på tiden men vi lyckades ändå stänga två stora affärer under april, varav den i Norge troligtvis är den största kontorsflytten i år på den marknaden. Under både april och maj löpte affärerna på men på en lägre nivå än förväntat. Från och med juni har vi sett en ökad efterfrågan främst drivet av behovet av digitala lösningar för att förhindra covid-19 spridning när kontoren öppnar efter lock-down", säger
vd Peter Reigo i en kommentar

Öppningen av kontoret i USA har blivit fördröjt på grund av det reseförbud som rått.

Flowscape, MkrQ2-2020Q2-2019
Nettoomsättning7,76,2
Rörelseresultat-6,6-8,1
Resultat före skatt-6,7-8,2
Nettoresultat-6,7-8,2
Kassaflöde från löpande verksamhet-2,00,8
Likvida medel14,41,1

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Flowscape

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Flowscape

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev