Flygaktier fortsätter lyfta efter Johnsons besked - BN

Nyhet

{newsItem.title}

Flygaktier fortsätter lyfta efter Johnsons besked - BN

Det europeiska flyg- och reseindexet fortsätter att klättra på tisdagen. Som mest var det upp 2 procent efter att ha klättrat 4,3 procent på måndagen.

Det som lyfter bolagen inom sektorn är brittiska premiärministern Boris Johnsons besked om att luckra upp landets lockdown över de kommande fyra månaderna. Som ett led i detta öppnade Johnson för möjligheten att återuppta internationella flygningar redan från och med 17 maj.

Antalet bokningar hos lågprisaktören Easyjet kom att mer än fyrdubblas under timmarna efter Johnsons besked. Vd Johan Lundgren uppgav till Bloomberg News att det hela tiden har funnits en uppdämd efterfrågan för resor. De destinationer som Easyjets kunder vill flyga till är där solen skiner i Sydeuropa, så som Alicante och Palma i Spanien, Faro i Portugal och de grekiska öarna. Kreta toppar listan. Augusti är den mest populära resemånaden.

Samtliga flygaktier runt om i Europa stiger med att antal procent under tisdagen. Även hemma i Sverige lyfter SAS med cirka 4 procent.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev