Försäljningsras för Alelion i tredje kvartalet - Börskollen

Nyhet

Försäljningsras för Alelion i tredje kvartalet

Batterispecialisten Alelion redovisar en betydligt lägre omsättning och större förlust i det tredje kvartalet jämfört med året innan. Orderingången blev högre i förhållande till samma period 2019.

Omsättningen sjönk till 1,1 miljoner kronor (11,7). Minskningen beror på att bolagets trucktillverkande kunder, som varit betydande för den tidigare volymtillväxten, valt att ta hem
tillverkningen av litiumjonbatterier.

"Nya projekt inom specialfordon har ännu inte påverkat omsättningen nämnvärt då de varit under utveckling eller avslutande tester under kvartalet", skriver bolaget i rapporten.

Rörelseresultatet blev -17,6 miljoner kronor (-12,4).

Resultatet efter skatt blev -18,5 miljoner kronor (-14,3).

Orderingången landade på 7,8 miljoner kronor (6,1), en ökning med 27,9 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 7,4 miljoner kronor (1,9).

I vd-ordet skriver Åsa Nordström att kvartalet har kännetecknats av två händelser; företrädesemissionen tillsammans med övertilldelningen på drygt 68 miljoner kronor före avdrag för kostnader som säkrar finanserna minst ett år framåt, samt den uppföljande ordern på högspänningssystem från den globala specialfordonstillverkaren Terberg Group.

Nordström utvecklar mer kring ordern med Terberg.

”Vårt samarbete med Terberg Group inleddes redan 2018 och vår första order fick vi i oktober samma år. Sedan dess har vi under 2020 fått ytterligare två uppföljande order vilket visar vår förmåga att utveckla och leverera de produkter våra kunder behöver. En annan sak som vårt arbete med Terberg visar är hur centralt det är med långsiktighet och uthållighet. Våra diskussioner med Terberg har pågått i mer än 2 år men först nu har vi nått den punkt där vi kommer att inleda serieleveranser av våra batterisystem till dem”, säger hon.

Alelion, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Orderingång7,86,127,9%
Nettoomsättning1,111,7-90,6%
Rörelseresultat-17,6-12,4
Nettoresultat-18,5-14,3
Kassaflöde från löpande verksamhet7,41,9289,5%

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Alelion Energy

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Alelion Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev