Global Gaming avser växa med lönsamhet - finanschef
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Global Gaming avser växa med lönsamhet - finanschef

Bettingbolaget Global Gaming avser växa med lönsamhet, förmedlar finanschefen Niklas Jönsson i en kommentar till gårdagens rapport.

Bolaget vände till vinst i andra kvartalet jämfört med förlust motsvarande kvartal i fjol, trots en kraftig nedgång i intäkterna.

Det senaste 15 månaderna beskrivs av vd Tobias Fagerlund ha varit de mest utmanande i hans yrkesliv, mot bakgrund av att man under förra året förlorade sin licens på den svenska marknaden.

Rapporten med svarta siffror mottogs positivt av marknaden som valde att handla upp aktien kraftigt. Aktien är upp ytterligare 5,3 procent idag, varefter uppgången den senaste veckan lyder 30,3 procent.

Det starka resultatet kan hänföras till god kostnadskontroll. Organisationen har krympts med nästan två tredjedelar. Rensat för kostnader hänförliga till omstruktureringar som genomförts under kvartalet och valutaeffekter uppnåddes ett operationellt resultat om 7,0 miljoner kronor under andra kvartalet, på 71,8 miljoner kronor i intäkter.

"Vi anser att den kostnadskostym som vi har idag inte kommer innebära att vi behöver öka vid en tillväxt, utan vi kommer att öka kostnaderna när detta är relevant", förklarar finanschefen i en kommentar.

Jönsson tillägger att alla nya kostnader analyseras och man skall växa med vinst.

Intäkterna från återstående marknader, vilket utesluter Sverige, har växt med 26 procent under årets första sex månader jämfört med första halvåret, eller 35 procent i det andra kvartalet.

Bolagschefen anser att man är bra positionerade på deras befintliga marknader.

I rapporten framgick även en minskning av nya spelare jämfört med föregående år. Dock har antalet återkommande spelare ökat vilket visar att spelarna stannar under en längre period.

"Detta anser vi är en bra indikation att spelare stannar hos oss och inte går vidare till andra operatörer", säger finanschefen.

Carl Becht
[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt