Gunnebo: Rejält rabattvärderat turnaround-case - Analysguiden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Gunnebo: Rejält rabattvärderat turnaround-case - Analysguiden

”Nytt Gunnebo” från 2022

Under nästa år borde Gunnebos fleråriga transformation gå i mål. Borta är den spretiga strukturen, olönsamma verksamheter, den problematiska geografiska organisationsstrukturen och den stora kostnadskostymen. ”Nya Gunnebo” har en renare affärsområdes- struktur med tre ben, ett slimmat huvudkontor och i mångt och mycket en ny ledning. Fokus kan då helt gå mot att utveckla affären och att växa lönsamt.

Ökat innovationsfokus driver organisk tillväxt

Redan i slutfasen av Gunnebos turnaround har ledningens ökade fokus på innovation börjat ge resultat. Under andra kvartalet lan- serade Entrance Control en högteknologisk sluss som gör det möjligt att stoppa covid-19 redan i entrén. Kontaktlöst mäter slussen tem- peraturen och kan neka tillträde vid förhöjd kroppstemperatur. Ledningen talar om ett enormt intresse. Denna typ av innovationer är viktiga för att lyfta Gunnebos organiska tillväxt som varit en besvi- kelse under flera år.

Guldägg i Entrance Control

Gunnebos överlägset mest lönsamma affärsområde Entrance Control för tankarna till välskötta lås- och dörrtillverkaren Assa Abloy. Entrance Control har goda framtidsutsikter och verksamheten förtjänar en tydlig premievärdering. Även med relativt försiktiga antaganden kan Entrance Control motsvara cirka 75 procent av Gunnebos nuvarande företagsvärde (EV). Inom affärsområdet ser vi stor potential inte minst i att bredda affären via tillväxt inom angränsande områden, och nya företagsköp ligger definitivt i korten efter det lyckade förvärvet av tjeckiska ComInfo 2019.

Stor uppsida i summan-av-delarna-kalkyl

Så fort fokus på covid-19 och riskerna med Gunnebos höga skuld- sättning lagt sig lär fokus skifta mot den låga värderingen av ”Nya Gunnebo”. Kärnverksamheten har i våra ögon potential att redan i dag leverera en underliggande ebita-marginal på ~8–9 procent, vilket inte är långt ifrån det finansiella målet på 10% (se diagram). En konservativ kalkyl på ett renodlat Gunnebo som ger Entrance Control en välförtjänt premievärdering och stor rabattvärdering på Safe Storage och Cash Management ger en motiverad kurs ~32 procent över nuvarande börskurs. Gunnebo värderas också försiktigt relativt en grupp mid cap-verkstadsbolag på Stockholmsbörsen.

https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/2020-08-28_-_gunnebo_q2_2020.pdf

Research feed

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Assa Abloy

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Assa Abloy

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.