Implantica rusar 60 procent i premiärhandeln på First North
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Implantica rusar 60 procent i premiärhandeln på First North

Medicinteknikbolaget Implantica, med inriktning på implanterbara medicinska instrument och e-hälsa, började idag den 21 september att handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market. Bolaget är baserat i Schweiz och noteringen sker genom SDB, svenska depåbevis.

Erbjudandet att teckna aktier var mycket stort, både bland institutionella investerare i Sverige och internationellt, samt bland allmänheten i Sverige och blev kraftigt övertecknat.

Erbjudandet omfattar 16,92 miljoner depåbevis till en fast teckningskurs på 65 kronor per debåbevis. Det finns även en övertilldelningsoption på ytterligare 2,54 miljoner depåbevis. Bolaget kommer vid fullt utnyttjande av övertilldelningsoptionen att tillföras 1 265 miljoner kronor före emissionskostnader, vilket motsvarar ett börsvärde på 4,19 miljarder kronor.

Bolaget hade engagerat fem ankarinvesterare i erbjudandet; Swedbank Robur Ny Teknik, Handelsbanken Fonder på uppdrag av flera fonder, TIN fonder, Skandia och Nordea Fonder på uppdrag av, bland andra, fonden Nordea Innovation Stars.

- Intresset i Implantica har varit överväldigande och erbjudandet övertecknades kraftigt. Jag vill personligen tacka alla investerare samt Pareto Securities och Nasdaq för deras stöd under denna spännande resa. Som ni vet, arbetar vi för ett paradigmskifte i behandlingen av sura uppstöttningar och har nu möjligheten att föra e-hälsa och avancerad teknologi in i kroppen genom våra två plattformsteknologier, säger doktor Peter Forsell, vd och grundare av Implantica.

Delåbeviset har hittills idag handlats till 110,50 kronor som högst betalt och 94,09 kronor som lägst betalt. Klockan 09:55 var senast betalt 104 kronor, vilket motsvarar en uppgång på 60 procent jämfört med teckningskursen på 65 kronor. Depåbevis för 170 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Implantica

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt