Itab rapporterar betydligt högre justerat ebitda i Q4

Nyhet

{newsItem.title}

Itab rapporterar betydligt högre justerat ebitda i Q4

Butiksinredningsbolaget Itab Shop Concept redovisar ett justerat ebitda-resultat i det fjärde kvartalet som är väsentligt högre än samma period 2019. Nettoomsättningen är i princip oförändrad. Ingen utdelning föreslås.

Omsättningen sjönk 0,7 procent till 1 507 miljoner kronor (1 517).

Justerat ebitda-resultat uppgick till 172 miljoner kronor (90), med en justerad ebitda-marginal på 11,4 procent (5,9). För helåret uppgick resultatet till 578 miljoner kronor, vilket är något bättre än de 575 miljoner kronor som bolaget aviserade i samband med en omvänd vinstvarning i slutet av januari. Utfallet är också betydligt högre än prognosintervallet 380-420 miljoner kronor.

"Resultatförbättringen förklaras av högre försäljning med bättre lönsamhet samt snabbare effekt av bolagets besparingsåtgärder än vad som tidigare förutsågs", skrev bolaget i januari.

Rörelseresultatet blev -46 miljoner kronor (-39).

Resultatet före skatt var -85 miljoner kronor (-63).

Resultatet efter skatt blev -7,7 miljoner kronor (-58), och per aktie -0,74 kronor (-0,57).

I utdelning föreslås 0 kronor (0).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 300 miljoner kronor (238).

Nettoskulden uppgick till 1 748 miljoner kronor (2 509).

"Våra omkostnader kommer att minska de kommande åren till följd av förändrat arbetssätt, ökad effektivitet och genom förenklad och mindre kapitalintensiv struktur. Under 2021 kommer vi fortsätta arbetet att etablera gemensamma arbetssätt och investera i ett gemensamt informationslandskap för att ge organisationen översikt och bättre kontroll över den operativa verksamheten och bättre verktyg för planering av försäljning, inköp och produktion", säger vd Andréas Elgaard.

Itab, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning1 5071 517-0,7%
EBITDA, justerat1729091,1%
EBITDA-marginal, justerad11,4%5,9%
Rörelseresultat-46-39
Resultat före skatt-85-63
Nettoresultat-7,7-58
Resultat per aktie, kronor-0,74-0,57
Kassaflöde från löpande verksamhet30023826,1%
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWM005A0FC-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om ITAB Shop Concept

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien ITAB Shop Concept

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev