Ivisys styrelse rekommenderar långsiktiga aktieägare att inte acceptera Athanases budpliktserbjudande
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ivisys styrelse rekommenderar långsiktiga aktieägare att inte acceptera Athanases budpliktserbjudande

Ivisys styrelse rekommenderar långsiktiga aktieägare i bolaget att inte acceptera Athanases budpliktserbjudande på 3,04 kronor per aktie, men konstaterar samtidigt att erbjudandet uppfyller det krav på priset i ett budpliktsbud som följer av tillämpliga regler. Det framgår av ett pressmeddelande.

Budpliktserbjudandet offenttligjordes den 30 november. Anmälningstiden i erbjudandet pågår och avslutas den 30 december. Budpremien var 3,8 procent räknat på föregående dags stängningskurs. Erbjudandet är värt 38 miljoner kronor, baserat på de aktier i Ivisys som Athanase-fonderna inte redan ägde när erbjudandet lämnades. Samtliga aktier i Ivisys värderas till 62,6 miljoner kronor.

Ivisys styrelseordförande Sven Thorén är partner i Athanase Industrial Partner, som äger Athanase-fonderna, och får därför på grund av intressekonflikt inte delta i styrelsens handläggning och beslut beträffande erbjudandet.

Styrelsen har inhämtat ett värderingsutlåtande, en så kallad fairness opinion, avseende aktierna i Ivisys från AG Equity Research som värderar bolaget till 3,76 kronor per aktie. Styrelsen anser därför att bolagets framtida potential inte återspeglas genom erbjudandet.

Styrelseledamoten Jakob Kejse kommer dock att avyttra hela sitt aktieinnehav i Ivisys genom erbjudandet, samtidigt som styrelseledamoten Mikael Sjöholm kommer att avyttra halva sitt aktieinnehav i Ivisys. Både Jakob Kesje och Mikael Sjöholm har som huvudägare varit starkt engagerade i Ivisys under lång tid men väljer nu av privatekonomiska skäl detta tillfälle att genom att helt eller delvis acceptera erbjudandet minska sina respektive aktieinnehav. Jakob Kesje och Mikael Sjöholm står dock till fullo bakom styrelsens rekommendation och bedömning avseende Ivisys långsiktiga potential.

Styrelsen gör bedömningen att genomförandet av erbjudandet och Athanase-fondernas strategiska planer för Ivisys inte kommer innebära några väsentliga förändringar för bolaget verksamhet, anställda eller ledning.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt