Juli var en lugn månad för Öhman Grön Obligationsfond som ökade 0,4 procent
Sidan kan vara sponsrad eller innehålla länkar till samarbetspartners, se vår Dataskyddspolicy.

Nyhet

Juli var en lugn månad för Öhman Grön Obligationsfond som ökade 0,4 procent

Fonden Öhman Grön Obligationsfond steg 0,4 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 0,3 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvarig förvaltare Erika Wranegård.

Enligt Wranegård var juli en lugn månad.

"Trots ökad smittspridning i världen rådde en sommarstiltje på företagsobligationsmarknaderna. På primärmarknaden kom ett fåtal bolag till marknaden, främst utökades volymen i existerande obligationer".

Vidare ser Wranegård Riksbankens senaste program som positivt för marknaden. I sitt program planerar Riksbanken att köpa företagsobligationer med ett ramverk på 10 miljarder kronor.

Framåt tror Wranegård på fortsatt låga räntor från centralbankerna. Fonden ökar sin kreditrisk selektivt, samtidigt som den håller en större andel kassa, enligt Wranegård.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav 5y Govt, 5y Stadshyp, 2y Govt, Stora Enso och Sparbanken Såke.

Öhman Grön Obligationsfond, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent0,4
Index MM, förändring i procent0,3

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

En sammanfattning av börsen i din inkorg?

Vi slår ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi sammanfattar veckan som gått på börsen och kommer med läsvärda intervjuer, populära nyheter och intressanta analyser.

Läses av andra just nu

Tips

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader

Hålla nere fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka din sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med näst billigaste alternativet. Jämför du med på deras site.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev