Kavaljer Investmentbolagsfond avyttrar amerikanska jättar - fonden upp 9,2 procent i november

Nyhet

Kavaljer Investmentbolagsfond avyttrar amerikanska jättar - fonden upp 9,2 procent i november

Fonden Kavaljer Investmentbolagsfond steg 9,2 procent i november, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 12,3 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 25,2 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av förvaltarna Peter Lindvall och Håkan Telander.

Förvaltarna förväntar sig fortsatta finans- och penningpolitiska åtgärder från både USA och Europa för att stimulera ekonomin och hålla räntorna nere. Vidare tror man även på en stark BNP-återhämtning under 2021 och 2022.

De innehav som gick bäst under månaden var Aker, Sdiptech och LVMH. Innehaven Danaher, Medcap och Embrace hade störst negativ påverkan.

Fonden ökade sitt innehav i Berkshire Hathaway, LVMH, Medcap, Prosus och Ratos och minskade positionerna i Bure, Kinnevik och Sdiptech. Innehaven i Alphabet, Amazon, Apple, Fastator och Microsoft avyttrades helt. Nytt innehav i fonden är riskkapitalbolaget EQT med en vikt på 3,5 procent.

Största innehav vid utgången månad var Investor, Industrivärden och Berkshire Hathaway med vikterna 8,2, 6,8 respektive 5,8 procent.

Totalt hade fonden 28 innehav där de 10 största utgjorde 55,1 procent av portföljen.

Vid utgången månad uppgick aktieandelen till 95 procent.

Kavaljer Investmentbolagsfond, %november, 2020
Fond MM, förändring i procent9,2
Index MM, förändring i procent12,3
Fond i år, förändring i procent25,2

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev