Kavaljer Investmentbolagsfond minskade 3,1 procent i oktober - nytt innehav i Xano

Nyhet

Kavaljer Investmentbolagsfond minskade 3,1 procent i oktober - nytt innehav i Xano

Fonden Kavaljer Investmentbolagsfond minskade 3,1 procent i oktober, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 6,0 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 14,7 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Peter Lindvall och Håkan Telander.

Enligt förvaltarna präglades marknaden under månaden till stor del av oro kring både presidentvalet i USA och coronavirusets utveckling.

Däremot tror förvaltarna att eventuella coronarestriktioner troligen inte blir lika omfattande som under våren, vilket gör att pandemins påverkan på bolagen i fortsättningen bör bli begränsad.

"Ett vaccin kan var klart redan till årsskiftet vilket givetvis är mycket positivt ur alla aspekter, även för aktiemarknaden. Bolagsrapporter från börsbolagen för det tredje kvartalet 2020 har generellt varit mycket starka med kommentarer från företagsledningarna om positiva framtidsutsikter", skriver förvaltarna", skriver förvaltarna

Fondens bästa innehav blev under oktober Xano, Medcap och Embracer. Den svagaste utvecklingen hade Fastator, Addtech och Lundbergs.

Under månaden ökade fonden sina positioner i VMH, Medcap, Prosus, Ratos och VNV Global. Däremot minskade man i Kering och Latour. Innehaven i 3M och Indutrade avyttrades helt.

Nytt innehav för månaden blev industrigruppen Xano, som utvecklar, förvärvar och driver nischade teknikföretag. Som attraktiva egenskaper i innehavet nämner förvaltarna bland annat god riskspridning, en framgångsrik förvärvshistoria och en låg värdering.

Kavaljer Investmentbolagsfond, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-3,1
Index MM, förändring i procent-6,0
Fond i år, förändring i procent14,7

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev