Kavaljer Investmentbolagsfond ökade 4,1 procent i september - många nya innehav i portföljen

Nyhet

Kavaljer Investmentbolagsfond ökade 4,1 procent i september - många nya innehav i portföljen

Fonden Kavaljer Investmentbolagsfond steg 4,1 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 3,2 procent. Det framgår av en månadsrapport av förvaltarna Peter Lindvall och Håkan Telander.

Svolder, Lundbergs och Kering var de bolag som hade bäst utveckling under månaden. Svagast utveckling hade VNV Global, Apple och Alphapet. Aktieandelen i uppgick vid månadsskiftet till 94 procent.

Fonden avyttrade innehavet i Markel, minskade sitt innehav i Indutrade och Lifco samt ökade innehavet Johnson & Johnson. Fonden tog även in nya innehav i form av Prosus, 2 procent, Sdiptech, 2 procent, Fastator, 1,5 procent och Byggmästare A. Ahlström, 1 procent.

Förvaltarna beskriver nykomlingarna i portföljen.

"Prosus är ett av världens största investmentbolag med fokus på internet och digitalisering".

"Sdiptech är en snabbväxande svensk teknikgrupp bestående av ett 30-tal bolag med fokus på infrastruktur".

"Fastator är ett investmentbolag med fokus på fastigheter".

"Byggmästare A J Ahlström är ett av börsens absolut minsta investmentbolag".

Vid månadsskiftet var Investor, Svolder och Industrivärlden fondens största innehav med vikterna 8,9, 7,6 respektive 6,7 procent.

Kavaljer Investmentbolagsfond, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent4,1
Index MM, förändring i procent-3,2

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev