Lancelot Avalon minskade 6,0 procent i oktober - avyttrade de nya aktierna i avknoppade Qliro AB

Nyhet

Lancelot Avalon minskade 6,0 procent i oktober - avyttrade de nya aktierna i avknoppade Qliro AB

Fonden Lancelot Avalon minskade 6,0 procent i oktober, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 5,9 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 33,9 procent och är därmed bättre än index som har ökat 1,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fondens innehav i Embracer och Qliro Group var de största positiva bidragsgivarna medan Bactiguard och Bonesupport hade störst negativ påverkan på avkastningen.

Flera av fondens bolag inom hälsovårdssektorn utvecklades svagt.
Qliro Group delade under månaden ut och börsnoterade dotterbolaget Qliro AB som är verksamt inom betalningslösningar och konsumentlån. Det är enligt fondens förvaltare första steget i en uppdelning som inom kort kommer att leda till att ävende kvarvarande dotterbolagen CDON och Nelly noteras som fristående börsbolag.

Fonden avyttrade de nya aktierna i Qliro AB vid tilldelningen. Förvaltaren menar att det är på grund av svårigheten att bedöma bolagets långsiktiga position och framtida konkurrens inom betalningslösningar.

Fondens förvaltare om den närmaste tiden:
"Även om utveckling den närmaste tiden förmodligen kommer vara volatil bedömer vi att det är viktigare att välja rätt aktier, snarare än att undvika aktier helt som var fallet i början på året."

Lancelot Avalon, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-6,0
Index MM, förändring i procent-5,9
Fond i år, förändring i procent33,9
Index i år, förändring i procent1,8

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev