Lancelot Avalon ökade 4,5 procent i augusti - deltog i nyemission i Biovica och sålde Hoist och Essity

Nyhet

Lancelot Avalon ökade 4,5 procent i augusti - deltog i nyemission i Biovica och sålde Hoist och Essity

Fonden Lancelot Avalon steg 4,5 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 3,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fondens innehav i Embracer och Camurus var de största positiva bidragsgivarna medan Bactiguard och MIPS hade störst negativ påverkan på avkastningen.

Academedia levererade en stabil kvartalsrapport. Förvaltarna kommenterar.

"Bolaget hade redan före pandemin investerat i utvecklingen av digitala undervisningsverktyg vilket underlättat omställningen till distansundervisning under våren. För segmentet vuxenutbildning ökar efterfrågan på bolagets tjänster i en svagare ekonomi. Trots en välförtjänt uppvärdering under året handlas aktien till endast 15x kommande års förväntade vinst trots en stabil och växande verksamhet vilket vi tycker är för lågt."

Förvaltarna kommenterar även Biovica.

"Biovica är ett svenskt bioteknikbolag som utvecklar blodbaserade biomarkörer i syfte att utvärdera effekten av cancerbehandling. Bolagets har utvecklat ett test – DiviTum – som initialt kommer att användas för spridd bröstcancer, men på sikt även kommer att kunna breddas mot andra indikationer. DiviTum använder ett vanligt blodprov för analys och ersätter eller kompletterar datortomografi. Det ger betydligt snabbare svar huruvida behandlingen är effektiv och dessutom till en lägre kostnad. Utöver den lägre kostnaden för själva testet är fördelen för patienten att snabbare kunna byta till en förhoppningsvis bättre verksam behandling, samtidigt som det för betalarna (exempelvis försäkringsbolag i USA) kan innebär stora kostnadsbesparingar då nya cancerläkemedel kan vara mycket dyra (över 10,000 dollar per månad)."

Genomsnittlig aktieexponering var 99 procent under månaden.

Fonden deltog i en nyemission i diagnostikbolaget Biovica och innehaven i Hoist och Essity såldes.

Lancelot Avalon, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent4,5
Index MM, förändring i procent3,7

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev