Lannebo High Yield Allocation rapporterar flera förändringar i portföljen - ökade 0,7 procent i september

Nyhet

Lannebo High Yield Allocation rapporterar flera förändringar i portföljen - ökade 0,7 procent i september

Fonden Lannebo High Yield Allocation steg 0,7 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden minskat 6 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Katarina Ponsbach Carlsson och Karin Haraldsson.

Enligt Ponsbach Carlsson och Haraldsson var den rapporterade perioden en aktiv månad för fonden. Bland annat noteras flera nya innehav. Dessa är Color Group, CSAM, Intrum och Nivika.

"CSAM är ett norskt bolag verksamt inom vårdsektorn, där bolaget arbetar med att digitalisera olika moment i vårdkedjan. Huvudägare är ledningen och riskkapitalbolaget Priveq. Efter obligationen emitterades så genomförde bolaget en nyemission av aktier och aktien avses listas på Merkur Market i Oslo".

"Vi investerade också i en hybridobligation utgiven av Color Group, ett bolag som funnits i fonden under en lång period. Bolagets färjetrafik har tyvärr drabbats hårt av reserestriktionerna i
spåren av covid-19. Vi gör bedömningen att bolaget har en stabil grund, fraktverksamheten går bra och nu har stora delar av färjeverksamheten kommit igång".

Fonden sålde även i If Försäkring och SSAB.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav SEB, Color Group, Intrum, BewiSynbra Group och Hexagon Composites.

Enligt förvaltarna är fondens struktur samma tidigare som tidigare. Både kreditdurationen, den genomsnittliga löptiden på samtliga innehav, och räntedurationen, mätt som den genomsnittliga
räntebindningstiden, var i princip oförändrade under perioden.

Förräntningstakten är i dagsläget cirka 3,0 procent före avgift, givet ett oförändrat ränteläge.

Lannebo High Yield Allocation, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent0,7
Fond i år, förändring i procent-6

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev