Lannebo Sverige Hållbar ökade 5,8 procent i september - Säljer i fastigheter

Nyhet

Lannebo Sverige Hållbar ökade 5,8 procent i september - Säljer i fastigheter

Fonden Lannebo Sverige Hållbar steg 5,8 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 4,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 16,2 procent och är därmed bättre än index som har ökat 8,2 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Charlotta Faxén och Peter Lagerlöf.

Faxén och Lagerlöf kommenterar marknadsutvecklingen.

"Den svenska börsen gick emot den internationella strömmen i september. Stockholmsbörsen gick upp kraftigt, medan ledande börser runt om världen sjönk. Vi såg samtidigt ett trendskifte i vilka aktier och sektorer som var ledande i uppgången. Fastighetsbolagen gjorde comeback som börsvinnare tillsammans med många lågt värderade bolag som släpat efter".

Under månaden har fonden ökat i AstraZeneca, SKF och Biogaia.

"AstraZeneca kommer, givet de goda resultat de haft på studier på nya läkemedel under 2020, ha potential till hög vinsttillväxt under 2021".

Under månaden sålde fonden i Castellum, Pandox och Stora Enso.

" Vi tror att den största värdeökningen inom fastighetssektorn ligger bakom oss".

Vid månadsskiftet var fondens största innehav AstraZeneca, AFRY B, Kinnevik B, Stora Enso R och Electrolux B.

Lannebo Sverige Hållbar, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent5,8
Index MM, förändring i procent4,5
Fond i år, förändring i procent16,2
Index i år, förändring i procent8,2

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev