Lohilo Foods ökar omsättningen betydligt i tredje kvartalet, känner sig trygg med affärsmodellen

Nyhet

Lohilo Foods ökar omsättningen betydligt i tredje kvartalet, känner sig trygg med affärsmodellen

Lohilo Foods redovisar betydligt ökad omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Nettoresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg 80,1 procent till 67,7 miljoner kronor (37,6), vilket beror framförallt på en kraftig ökning av distribuerade varumärken. Försäljningen av egna varumärken ökade 19 procent.

Bruttovinsten blev 25,9 miljoner kronor (19,7), med en bruttovinstmarginal på 38,3 procent (52,4). Minskningen av marginalen förklaras främst av att andelen distribuerade varumärken ökat kraftigt. Bruttomarginalen förbättrades med 3 procent jämfört med andra kvartalet 2020.

Ebitda-resultat blev 2,2 miljoner kronor (-0,2), med en ebitda-marginal på 3,2 procent.

Resultatet före och efter skatt var 0,5 miljoner kronor (-1,6).

Resultat per aktie hamnade på 0,04 kronor (-0,13).

Bolagets vd Richard Hertvig skriver i en kommentar att han är väldigt nöjd med utvecklingen hittills i år.

"Vi fortsätter växa starkt och skapar förbättrad lönsamhet även under det tredje kvartalet. Trots osäkerheten på marknaden beroende på den pågående pandemin känner jag mig trygg i vår affärsmodell mot Dagligvaruhandeln i Sverige som fortsätter fungera och utvecklas väl för oss", kommenterar bolagschefen.

Noteringen på Nasdaq First North Growth Market beskrivs som mycket lyckad i sitt inledningsskede, och höstens nya smak Lohilo Elderflower Lemon har redan blivit bolagets bäst säljande dryck i Sverige.

Lohilo Foods, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning67,737,680,1%
Bruttoresultat25,919,731,5%
Bruttoresultatmarginal38,3%52,4%
EBITDA2,2-0,2
EBITDA-marginal3,2%
Resultat före skatt0,5-1,6
Nettoresultat0,5-1,6
Resultat per aktie, kronor0,04-0,13

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Lohilo Foods

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Lohilo Foods

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev