Mag Interactive är trygga med att spelarbetygen kommer tillbaka för Nya Quizkampen över tid - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mag Interactive är trygga med att spelarbetygen kommer tillbaka för Nya Quizkampen över tid - vd

Mobilspelsbolaget Mag Interactive är trygga med att spelarbetygen i form av ratings och reviews kommer tillbaka för Nya Quizkampen över tid, säger vd Daniel Hasselberg i en kommentar. Han förmedlar även att det rör sig om kalkylerade förändringar i spelet från bolagets sida.

Bakgrunden är att Nya Quizkampen får många negativa recensioner efter förändringar som implementerades i början av november. I recensionshistoriken framgår det att många användare av appen på Google Play och App Store anmärker på monitiseringsförändringar.

Mag Interactive har tidigare aviserat att man tänker implementera vissa förändringar, däribland flytta över Quizkampenspelare till Nya Quizkampen.

"Klagomålen handlar om att man får se reklam mellan sina spelrundor. Nya Quizkampens premiumpaket ser annorlunda ut och har en annan prissättning än i gamla Quizkampen. Alla gillar inte det och de vädrar då sitt missnöje i reviews", förklarar Hasselberg.

Tidigare idag hade appen 32 891 enstjärniga användarrecensioner av fem möjliga på Google Play, vilket har sänkt snittbetyget till klart under två stjärnor. Det kan jämföras med 2 271 stycken femstjärniga användarrecensioner på samma plattform. På App Store har många nya negativa recensioner sänkt appens snittbetyg till under tre stjärnor.

"Med så många spelare som vi har blir även en väldigt liten andel upprörda spelare en stor volym när man tittar på antal reviews", säger bolagschefen och fortsätter:

"Vi tror och hoppas att även de här upprörda spelarna kommer att se att Nya Quizkampen har så mycket mer att erbjuda att de kan tänka sig att köpa ett premiumabonnemang om de vill spela utan reklam framöver."

Bolagschefen påpekar att Mag Interactive är ett datadrivet företag och har testat den här förändringen i mindre skala och på ett antal marknader tills man var trygga med att det är rätt steg att ta.

"Det kommer massor av riktigt roliga förändringar för spelarna framöver också så vi är trygga med att ratings och reviews kommer tillbaka till där vi vill ha dem över tid", avslutar Mag Interactive-chefen.

Vid den senaste kvartalsrapporten var Mag Interactives snittintäkt per daglig spelare, ARPDAU, 3,38 dollar (2,62). Det markerade en ökning om 29 procent. I samband med rapporten förklarade Hasselberg att det finns massor kvar att göra för att öka denna snittintäkt.

Carl Becht
[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om MAG Interactive

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien MAG Interactive

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt