Mantex säkrar fortsatt finansiering

Nyhet

Mantex säkrar fortsatt finansiering

Mantex säkrar fortsatt finansiering

Styrelsen i Mantex Aktiebolag (”Mantex” eller ”Bolaget”) har idag, den 27 april 2020, villkorat av godkännande vid bolagsstämman, planerad till den 28 maj 2020, beslutat att genomföra en företrädesemission av högst 27 784 420 units (”Företrädesemissionen”) i syfte att bland annat fortsätta utvecklingen av Bolagets verksamhet och produkten, Mantex Biofuel Analyzer. En (1) unit innehåller två (2) aktier, en (1) teckningsoption av serie 2020/2020 och en (1) teckningsoption av serie 2020/2021 (”Unit”). Villkoren i Företrädesemissionen innebär att en (1) befintlig aktie i Bolaget berättigar till en (1) uniträtt och en (1) uniträtt berättigar till teckning av en (1) Unit till en teckningskurs om 0,40 SEK per Unit, motsvarande 0,20 SEK per aktie. Vid full teckning i Företrädesemissionen tillförs Bolaget initialt cirka 11,1 MSEK före emissionskostnader.

Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna tillförs Bolaget ytterligare mellan cirka 8,3 MSEK och cirka 22,2 MSEK före emissionskostnader. Teckningsperioden i Företrädesemissionen beräknas löpa under perioden 15 juni – 29 juni 2020. Företrädesemissionen omfattas av teckningsförbindelser och emissionsgarantier om sammanlagt 8,9 MSEK, motsvarande 80 procent av Företrädesemissionen.

Styrelsen avser även att föreslå att bolagsstämman beslutar om en minskning av aktiekapitalet och antagande av ny bolagsordning för ändring av gränserna för antalet aktier och aktiekapitalet. Inlägget Mantex säkrar fortsatt finansiering dök först upp på IPO.se..

Läs hela artikeln

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Mantex

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Mantex

Mer från IPO.se

Nyhetsbrev