Mastercard kopplar sitt kreditkort till Bahamas digitala valuta

Nyhet

{newsItem.title}

Mastercard kopplar sitt kreditkort till Bahamas digitala valuta

Mastercard har ingått ett samarbete med betaltjänsten Island Pay och centralbanken på Bahamas inom kryptovalutor. Det handlar om att det från och med nu blir möjligt att konvertera landets digitala valuta till vanliga bahamiska dollar för att köpa varor och tjänster där Mastercards kort är accepterat. Det skriver Mastercard i ett pressmeddelande.

Den digitala valutan, som formellt heter Sand Dollar, utfärdas av centralbanken och har samma värde som den bahamiska dollarn.

Att digitala valutor tillåts som betalmedel beror på att Bahamas består av mer än 700 småöar. Det gör kontantöverföring till en kostsam sak varför centralbanken har valt att skapa Sand Dollar. Den digitala valutan är inte tillgänglig för turister men kommer att det bli det i framtiden.

Sand Dollar började testas under 2019 och blev i oktober förra året en digital variant av den bahamiska dollarn.

https://investor.mastercard.com/investor-news/investor-news-details/2021/Mastercard-and-Island-Pay-Launch-Worlds-First-Central-Bank-Digital-Currency-Linked-Card/default.aspx

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Mastercard

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Mastercard

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev