Mastercard tar in kryptovaluta som betalmedel i år - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Mastercard tar in kryptovaluta som betalmedel i år

Kreditkortsjätten Mastercards kunder ska framöver kunna använda utvalda kryptovalutor som betalmedel. Bakgrunden till beslutet är att digitala tillgångar som fenomen fortsätter att växa och blir en allt viktigare del av betalningsvärlden, oavsett vad man anser om kryptovalutor.

Mastercard har sett att kunderna använder sina kort för att köpa kryptotillgångar, speciellt nu senast när bitcoin rusade i värde. De ser även att allt fler kunder tar nytta av kryptokort för att ha tillgång till tillgångarna och konvertera dem till traditionella valutor att handla för. Trenden är otvetydig, fastslår Mastercard.

"Det är en stor förändring som innebär mycket arbete. Vi kommer att vara väldigt eftertänksamma med vilka tillgångar vi stödjer baserat på våra principer för digitala valutor, som fokuserar på konsumentskydd och regelefterlevnad", skriver bolaget i ett meddelande på sin hemsida.

https://www.mastercard.com/news/perspectives/2021/why-mastercard-is-bringing-crypto-onto-our-network/

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Mastercard

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Mastercard

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev