Midsummer genomför riktad nyemission och företrädesemission på totalt 284 miljoner kronor

Nyhet

Midsummer genomför riktad nyemission och företrädesemission på totalt 284 miljoner kronor

Solenergibolaget Midsummer har beslutat att genomföra en riktad emission och en fullt garanterad företrädesemission om totalt 284 miljoner kronor inför europeisk expansion. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagt emitterar units, bestående av aktier och teckningsotioner. Den ritkade nyemissionen är på
30,5 miljoner kronor och företrädesemissionen på 253,5 miljoner kronor före emissionskostnader. För det fall samtliga vidhängande teckningsoptioner utnyttjas tillförs bolaget ytterligare 205,5 miljoner kronor före emissionskostnader.

Nettolikviden från nyemissionerna kommer främst användas till att finansiera behovet av en utökad produktionskapacitet hänförlig till den förestående europeiska expansionen, utöka marknads- och försäljningsorganisationen, både på huvudkontoret i Järfälla och i Italien, samt övrigt och löpande rörelsekapital.

Den riktade nyemissionen omfattar 2,9 miljoner units, bestående av en aktie och en teckningsoption TO 1 till teckningskursen 10,50 kronor per unit.

Investerarna i den riktade nymissionen omfattar ett antal investerare, däribland Cidro Förvaltning, Isac Brandberg och Pegroco Invest. Deltagarna i den riktade nymissionen kommer erhålla de nyemitterade aktierna innan avstämningsdagen för företrädesemissionen och kommer således erhålla uniträtter för deltagande i företrädesemissionen.

Företrädesemissionen omfattar högst 24,14 miljoner units, bestående av en aktie och en teckningsoption TO 1 till teckningskursen 10,50 kronor per unit.

För varje befintlig aktie i Midsummer erhålls en uniträtt. Sju uniträtter berättigar till teckning av fem units, var och en bestående av en aktie och en teckningsoption TO1. Företrädesemissionen omfattas till 100 procent av teckningsförbindelser och garantiåtaganden.

Företrädesemissionen ska godkännas på extra bolagsstämma den 15 oktober. Sista dag för handel i aktien inklusive uniträtt är den 15 oktober och aktien handlas exklusive uniträtt den 16 oktober. Teckningstiden inleds den 21 oktober och pågår till den 5 november och handel med uniträtter sker den 21 oktober till 3 november.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev