Monivent redovisar som planerat små förändringar av resultatet

Nyhet

Monivent redovisar som planerat små förändringar av resultatet

Medicinteknikbolaget Monivent redovisar som planerat ingen väsentlig omsättning och små förändringar av sitt resultat. Fokus ligger på planerad lansering av Neo100.

Rörelseresultatet samt resultatet före och efter skatt blev -1,2 miljoner kronor (-1,1).

"Det har varit svårare för våra distributörer att bedriva en aktiv försäljning under covid-19 pandemin men trots detta har ett antal Neo Training system sålts under perioden. Vårt främsta sätt att nå ut till potentiella kunder har tidigare varit att deltaga i internationella kongresser. Då dessa nu ställts in, har vi valt att i större utsträckning utnyttja digitala medier genom att t ex lägga ut information om Neo100 på forum och webinar som riktar sig till vår målgrupp. Detta
har lett till mottagande av produktförfrågningar och intresseanmälningar för våra distributörer att följa upp och i de länder där vi saknar partners kan vi genom ett väl utarbetat system erbjuda support och demo digitalt direkt från huvudkontoret", skriver vd Karin Dahllöf och fortsätter.

"Vi fortsätter med vår planerade lansering av Neo100 och nu när länderna börjar öppna upp har våradistributörer betydligt större möjlighet att besöka sjukhus och träffa kunder på respektive marknad."

Neo100 CE-märktes i mitten av juli.

Monivent, MkrQ2-2020Q2-2019
Nettoomsättning0,10
Rörelseresultat-1,2-1,1
Resultat före skatt-1,2-1,1
Nettoresultat-1,2-1,1

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Monivent

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Monivent

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev