Musk kommer stödja försäljning av dogecoin från storägare - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Musk kommer stödja försäljning av dogecoin från storägare

Teslas vd Elon Musk är positiv till att större innehavare av dogecoin säljer av det mesta av sina innehav. Beskedet kommer efter att dogecoin rasat 14 procent under det senaste dygnet.

Musk anser att det råder en för stor koncentration just nu kring dogecoin, det vill säga att för få personer innehar för mycket av kryptovalutan.

”Om stora dogecoin-innehavare säljer mesta av sina mynt kommer det att få mitt fulla stöd”, skriver Musk på Twitter.

Trots det senaste dygnets tapp har Dogecoin haft ett galet rally i år. Kryptovalutan toppade på 8,4 cent i förra måndagen efter att ha startat året från cirka 1 cent. Dogecoin är sett till övriga kryptovalutor den 13:e största med ett marknadsvärde på cirka 7,2 miljarder dollar.

Musk är en förespråkare av kryptovalutor och nyligen kom hans Tesla att köpa bitcoin för 1,5 miljarder dollar.

https://twitter.com/elonmusk/status/1361094185412100096

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev