Nel förväntar sig ebitda-förlust i år, siktar på produktionskostnad 1,5 dollar per kilo 2025

Nyhet

{newsItem.title}

Nel förväntar sig ebitda-förlust i år, siktar på produktionskostnad 1,5 dollar per kilo 2025

Norska vätgasbolaget Nel har inför sin kapitalmarknadsdag på torsdagen satt som mål att kunna producera miljövänlig vätgas för 1,5 dollar per kilo år 2025.

Vd Jon André Løkke säger i ett pressmeddelande att om detta uppnås så kommer det att tillåta grön vätgas att börja nå paritet med fossila bränslen.

Samtidigt flaggas det för att ebitda-resultatet blir negativt under 2021.

Nel meddelar vidare också att anläggningen vid Herøya ska skalas upp. Under andra kvartalet inleds produktionstester på 500 megawatt och kommersialiseringen av anläggningen är planerad att starta i tredje kvartalet. Men enligt Nel ser man en potential i att expandera produktionskapaciteten i anläggningen bortom två gigawatt per år.

Nel upprepar också de starka marknadsutsikterna och klargör exakt vad som kan förväntas av bolaget i år.

”Bara under 2021 kommer vi att rekrytera 100 nya kollegor, distribuera över 25 procent av kapitalet som togs in under 2020 i anläggnings-, utrustning- och teknikutvecklingsprojekt och addera mer kapacitet som efterfrågat av marknaden. Kapitalmarknadsdagen kommer att avslöja hur Nel kommer att bemöta dessa utmaningar”, säger Løkke.

Av presentationsmaterialet framgår att bolagets "ramp-up" väntas resultatera i ett betydande negativt ebitda under 2021.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om NEL (NO)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien NEL (NO)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev