Neodynamics tänker ta in 90 miljoner kronor i riktad nyemission - ska godkännas på extrastämma

Nyhet

Neodynamics tänker ta in 90 miljoner kronor i riktad nyemission - ska godkännas på extrastämma

Medicinteknikbolaget Neodynamics tänker genomföra en riktad nyemission av cirka 24,2 miljoner aktier som väntas tillföra bolaget cirka 90 miljoner kronor före emissionskostnader. En extra bolagsstämma ska ta beslut i frågan den 19 november, enligt ett pressmeddelande.

Teckningskursen har genom ett accelererat bookbuilding-förfarande fastställts till 3,71 kronor per aktie. Det innebär en rabatt om 13,7 procent mot onsdagens stängningskurs på Spotlight Stock Market.

Genom nyemissionen kan Cardeon Futuring Finance - med styrelseordförande Masoud Khayyami tillsammans med övriga i ledningsgruppen - bli en av de större ägargrupperingarna i Neodynamics. Cardeon är största ägare i bland annat Spectracure, Lumito och Prolight Diagnostics.

Förutom Cardeon deltar även nederländska Nyenburgh Holding i nyemissionen.

Emissionslikviden avses främst användas för att finansiera verksamheten. Tillsammans med befintlig kassa, förväntas emissionslikviden vara tillräcklig för att finansiera bolagets affärsplan till början av 2022. Planen är att starta försäljning av Neonavia, ett nytt system för ultraljudsledd vävnadsprovtagning, i Storbritannien, Sverige och Tyskland i slutet av 2020 samt att det under 2021 också ska bli tillgängligt i USA. Systemet ska initialt användas för att förbättra diagnostiken av bröstcancer.

För att finansiera verksamheten tills dess att likviden från den riktade emissionen är inne har Neodynamics ingått ett låneavtal med Cardeon. Det handlar om ett brygglån på 10 miljoner kronor som löper med en årlig ränta om 12 procent samt en uppläggningsavgift om 4 procent av det nominella lånebeloppet. Återbetalning sker genom kvittning mot aktier i nyemissionen.

Den riktade nyemissionen väntas innebära en utspädningseffekt om drygt 40 procent.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev