Nickel Mountain Resources reguleringsplan för planerad gruva i Norge fortlöper enligt plan

Nyhet

Nickel Mountain Resources reguleringsplan för planerad gruva i Norge fortlöper enligt plan

Prospekteringsbolaget Nickel Mountain Resources uppger att deras reguleringsplan för deras planerade gruva i Joma, Norge fortlöper som tänkt. Även processen att förankra projektet med lokala intressenter går bra. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tidsplanen för bearbetningskoncessionen ser ut som följande (med steg i tillståndsprocess och ansvarig beslutsfattare på norska):

* Planprogrammet (inklusive utredningsprogram)
- Formannskapet i Røyrvik kommun
- 2019 (beslut redan fattat)

* Konsekvensutredning og reguleringsplan
- Røyrvik kommun
- 2020-2021

* Driftskonsesjon
- Direktoratet for mineralforvaltning
- 2022

* Utslippstillatelse
- Miljødirektoratet
- 2022

Arbetet med reguleringsplanen väntas pågå under hela 2020 och en stor del av 2021. Totalt 15 delutredningar för bland annat socioekonomiska och miljömässiga konsekvenser krävs.

Bolaget räknar med att kunna fatta beslut om investering i återstart av gruva i Joma under 2023.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Bluelake Mineral

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Bluelake Mineral

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev