Nickel Mountain ska byta namn, tar nedskrivning i ryskt oljeprojekt

Nyhet

Nickel Mountain ska byta namn, tar nedskrivning i ryskt oljeprojekt

Nickel Mountain uppger i ett pressmeddelande att man tänker byta namn till Bluelake Mineral och ta en nedskrivning på 100 miljoner kronor för oljeprojektet i Tomskregionen i Ryssland.

Namnbytet är ett resultat av den fortsatta renodlingen av verksamheten mot basmetaller som utgör kritiska insatsvaror i den eldrivna ekonomin.

Vad gäller oljeprojektet i Ryssland, som utgörs av prospekterings- och produktionslicensen 71-1 i Tomsk, har bolaget börjat värdera projektet enligt en princip om nettoförsäljningsvärde istället för som tidigare utifrån ett bruksvärde yttjandevärde. Denna omvärdering har föranlett ett nedskrivningsbehov på 100 miljoner kronor som inte medför någon likviditetsmässig påverkan på företaget.

Nickel Mountain avser som tidigare kommunicerat att avyttra, ingå partnerskap eller på något annat sätt hitta en långsiktig lösning för sitt ryska oljeprojekt.

Parallellt med planerna på att avyttra alternativt ingå partnerskap avseende Tomskprojektet initierar bolaget idag en process för att separera ut ägandet av Tomskprojektet genom utdelning, oavsett om, när och hur en eventuell affär med en ny huvudman har kommit på plats.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Bluelake Mineral

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Bluelake Mineral

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev