Obstecare genomför en företrädesemission på 24,9 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Obstecare genomför en företrädesemission på 24,9 miljoner kronor

Medicinteknikbolaget Obstecare har beslutat att föreslå en extra bolagsstämma att besluta om en fullt garanterad nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 24,9 miljoner kronor före emissionskostnader som beräknas till 1,3 miljoner kronor. Bolaget emitterar units, bestående av aktier och vederlagsfria teckningsoptioner. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionslikviden kommer främst att användas till att återuppta FDA ansökan inför etablering i USA samt vidare expansion i Europa och Asien. Nyemissionen är fullt garanterad i form av teckningsåtaganden och ett garantikonsortium.

Villkoren i nyemissionen innebär att en aktie ger en uniträtt. Elva uniträtter ger rätt att teckna åtta units till en kurs på 1,10 kronor per unit. Varje unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption.

Nyemissionen ska godkännas på extra bolagsstämma den 2 februari. Sista dag för handel i aktien inklusive uniträtter är den 22 februari och aktien handlas exklusive uniträtter den 23 februari. Teckningstiden löper från 26 februari till 12 mars och handel med uniträtter sker den 26 februari till 10 mars. Två teckningsoptioner ger rätt att i maj 2022 teckna en nyemitterad aktie till kursen 1,45 kronor per aktie.

Emissionsvolym uppgår till 24,9 miljoner kronor, därtill ett kompletterande utrymme för riktad emission med motsvarande villkor till strategiska investerare om 3-5 miljoner kronor, enbart att beslutas i händelse av stort intresse för erbjudandet. Ett brygglån om 3-5 miljoner kronor avses att tas upp inför att emissionslikviden tillgängliggörs.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om MyFirstApp

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien MyFirstApp

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.