Odin Europa minskade 8,23 procent i oktober - IMCD fortsatt största innehav

Nyhet

Odin Europa minskade 8,23 procent i oktober - IMCD fortsatt största innehav

Fonden Odin Europa C minskade 8,23 procent i oktober, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 6,40 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 14,07 procent och är därmed bättre än index som har minskat 17,34 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fondens förvaltare beskriver oktober:

"En ny och stark infektionsvåg sträcker sig över hela Europa vilket har en negativ påverkan på resultaten i företagen och på aktiemarknaden. Våra finansrelaterade investeringar har hållit sig väl den senaste månaden, medan IT-relaterade företag har gått svagt".

Bland fondens positiva bidragsgivare fanns Close Brothers Group, Howden Joinery Group och Burford Capital. Tvärt om var SAP SE, Fresenius och Cancom fondens svagaste bidragsgivare.

"I våra innehav har vi sett den största nedgången i mjukvaruföretaget SAP. Företaget befinner sig mitt i en förändring av intäktsmodellen, vilket vi anser är positivt på lång sikt. Kostnaden är å andra sidan en låg tillväxt de närmaste åren".

Fondens största innehav vid månadsskiftet var IMCD Group, Teleperformance och Bunzl.

Odin Europa, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-8,23
Index MM, förändring i procent-6,40
Fond i år, förändring i procent-14,07
Index i år, förändring i procent-17,34

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev