Osäkra framtidsutsikter bidrog till oro på marknaden - Naventi Offensiv Flex minskade 1,6 procent i oktober

Nyhet

Osäkra framtidsutsikter bidrog till oro på marknaden - Naventi Offensiv Flex minskade 1,6 procent i oktober

Fonden Naventi Offensiv Flex minskade 1,6 procent i oktober. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 26,1 procent och är därmed bättre än index som har minskat 5,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Portföljens starkaste positiva bidrag till avkastningen utgjordes i oktober av Nio och Meituan. På den negativa sidan fanns Mastercard och Tal Education.

"Under månaden var vi nettoköpare av aktier globalt, med fokus på tillväxtmarknader, vilka visat sig stå emot den makroekonomiska oron väl. Samtidigt är fallen av Covid-19 relativt få i dessa regioner, vilket gynnar dessa bolags utveckling", skriver förvaltarna.

Angående innehaven som under oktober släppte rapporter menar förvaltarna att dessa som helhet kom in över förväntan. Trots detta utvecklades fonden i negativ riktning. Enligt förvaltarna beror det till stor del på att bolagen varit väldigt försiktiga med att precisera sina finansiella framtidsutsikter, vilket i hög grad hänger ihop med fortsatt oro kring exempelvis coronavirusets effekter.

I oktober deltog fonden i börsnoteringar för de norska bolagen Volue och Link Mobility.

"Vi har bibehållit undervikt mot amerikanska bolag i väntan på presidentvalet och har alltjämt likviditet kvar i fonden, i syfte att kunna utnyttja eventuella marknadsrörelser till vår fördel. Vår regionala övervikt återses inom tillväxtmarknader och Norden, två regioner som klarat sig bra genom Coronapandemin och är relativt opåverkade av den makroekonomiska oron", fortsätter förvaltarna.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Amazon, Facebook och DSV Panalpina med portföljvikterna 5,4, 4,0 respektive 3,5 procent.


Naventi Offensiv Flex, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-1,6
Fond i år, förändring i procent26,1
Index i år, förändring i procent-5,4

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev