Pareto ersätter Sobi med IPC i sin svenska modellportfölj för januari

Nyhet

Pareto ersätter Sobi med IPC i sin svenska modellportfölj för januari

Pareto Securities svenska modellportfölj hade en strålande utveckling i december 2020 med en uppgång på 20,5 procent jämfört med index OMXSGI som steg 1,2 procent. Två aktier, Vicore och Azelio, klättrade mer än 50 procent och ytterligare två, Sedana och Storytel, ökade mer än 25 procent. Det framgår av en analysuppdatering på måndagen.

Sammantaget steg modellportföljen med 53,0 procent under 2020 jämfört med jämförelseindex som ökade 11,3 procent. Det som lyfte portföljen var särskilt exponeringen mot utvalda aktier inom hälsovård som Sedana och Vicore, TMT-sektorn med Embracer, Kinnevik och Storytel samt cleantech med Azelio. Flera av dessa aktier är kvar i portföljen för 2021.

Pareto väljer att göra en förändring i portföljen för januari 2021. Läkemedelsbolaget Sobi utgår och ersätts av oljebolaget IPC. Analyshuset har en riktkurs för IPC på tolv månaders sikt på 32 kronor, vilket är betydligt högre än aktuell kurs på 18,33 kronor.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev