Pegroco-bolaget Nordisk Bergteknik ska se över kapitalstruktur, aviserar förvärv

Nyhet

Pegroco-bolaget Nordisk Bergteknik ska se över kapitalstruktur, aviserar förvärv

Under fredagsmorgonen har det kommit in två pressmeddelanden från investmentbolaget Pegroco Invest angående dess portföljbolag Nordisk Bergteknik.

Det som nämns i dessa pressmeddelanden är att Nordisk Bergteknik tänker genomföra en strategisk översyn av kapitalstrukturen, som kan utmynna i en riktad nyemission eller notering inom 12 månader, samt att bolaget förvärvar Prospekteringsteknik i Norrland för 57,5 miljoner kronor.

Om Nordisk Bergteknik väljer nyemissionen kommer denna att stärka bolagets finansiella ställning och fortsatt stödja den expansiva tillväxten i Norden, heter det. Bolaget har anlitat Carnegie som finansiell rådgivare i samband med översynen.

Vad gäller förvärvet så handlar det om ett Skellefteå-bolag som tillhandahåller geotekniska undersökningar åt kunder inom prospekteringsindustrin.

Prospekteringsteknik i Norrland sysselsätter över 80 personer och har en omsättning på cirka 140 miljoner kronor.

”Vi ser mycket fram emot möjligheten att kunna förvärva Protek. Det är ett bolag med lång erfarenhet och gott renommé i branschen. Protek blir en del av vår företagsgrupp Nordisk Bergteknik, något som stärker vårt totala erbjudande till marknaden och kvalificerade kunder i Norden”, säger Andreas Christoffersson, vd för Nordisk Bergteknik.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Pegroco Invest

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Pegroco Invest

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev