Penser Access: Loudspring – Bra momentum in i 2020

Nyhet

Penser Access: Loudspring – Bra momentum in i 2020

Penser Access: Loudspring – Bra momentum in i 2020

Totalt visade Loudsprings kärninnehav (exkl. Enersize) en intäktstillväxt på 41% under 2019 till EUR 6,3m, och en ökning på 31% under H2’19. Loudspring har ökat sitt ägande i samtliga av bolagets tre viktigaste värdedrivande, Eagle Filters (från 67,6% till 80%), Nuuka Solutions (från 47,7% till 48,2%) och ResQ Club (från 17,9% till 22,1%). Med Loudsprings egen förväntan om som minst (”low target”) en närapå fördubbling av totala underliggande intäkter 2020 till EUR 11m ser vi goda förutsättningar för fortsatt värdeskapande i bolagets kärninnehav.

Efter en riktad emission i december 2019 kvarstår dock ett kapitaliseringsbehov på EUR 1-3m under 2020 för att understödja tillväxten i portföljbolagen. Vår beräkning av det samlade diskonterade nettonuvärdet av bolagets portfölj uppgår nu till EUR 17m eller EUR 0,55 per aktie. Möjliga triggers för aktien är a) Loudsprings försäljningsmål för kärninnehaven 2021 som kommer publiceras i H1’20-rapporten, b) målet om en första utdelning till Loudsprings ägare under H1’21, och c) nya investeringar som kan föryngra bolagets portfölj.

Inlägget Penser Access: Loudspring – Bra momentum in i 2020 dök först upp på IPO.se..

Läs hela artikeln

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från IPO.se

Nyhetsbrev