Penser Access: Smart Energy – Starkt resultat trots grumlig rapport

Nyhet

Penser Access: Smart Energy – Starkt resultat trots grumlig rapport

Penser Access: Smart Energy – Starkt resultat trots grumlig rapport

Omsättningen i Q4’19 på 351 mkr var 29% lägre än bolagets egen prognos från så sent som 13 dec 2019. Trots att bruttomarginalen sjönk från tidigare kvartals 9-12% till 6,4% i Q4’19, så uppgick EBITDA till 21,6 mkr jämfört med vår förväntan på 8,6 mkr. Sammantaget lämnar vi vår prognos för omsättningen oförändrad för 2020e, vilket innebär en svagare organisk utveckling 2020 än den bolaget räknar med. Vi har i tidigare analyser lyft fram några rekvisit för att förtroenderabatten i aktien ska minska.

Vad gäller att undvika en fortsatt utspädning för mindre aktieägare så har dessa haft en utspädning på 18% sedan Q3’19, och att undvika fortsatta ägar-, styrelse- och ledningskonflikter får inte heller anses som uppfyllt då beslutet att stämma grundare och tidigare vd är ett steg i motsatt riktning. Beskedet att man utvärderar möjligheten för en utdelning för 2019 är positivt, även om inget ännu är avgjort. Samtidigt finns potentiella positiva triggers, som att aktiens observationsnotering hävs och ett större förvärv.

Vägen att minska värderingsrabatten i aktien som ligger framför bolaget verkar dock inte bli kortare. Sammantaget ser vi en hög potential, som dock är villkorad till ett idogt arbete med att lyfta förtroendet, till en hög risk. Inlägget Penser Access: Smart Energy – Starkt resultat trots grumlig rapport dök först upp på IPO.se..

Läs hela artikeln

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Smart Energy

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Smart Energy

Mer från IPO.se

Nyhetsbrev