Plejd förväntar sig lönsam tillväxt i Norge under 2021
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Plejd förväntar sig lönsam tillväxt i Norge under 2021

Teknikbolaget Plejd förväntar sig lönsamh tillväxt i Norge. Kostnaderna för den norska säljkåren täcks i stort sett av försäljningen i november, efter en kraftig ökning av installationer under hösten. Bolaget ser att fortsatt tillväxt under 2021 skall kunna ske lönsamt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sedan augusti 2020 har installationerna i Norge ökat med en faktor fyra och gått från att motsvara 3 procent av installationerna i Sverige till att i november motsvara 7 procent. Bolaget bedömer att den norska marknaden inte är långt ifrån den svenska i storlek sett till den nuvarande produktportföljen.

- Det är jättekul att vi har lönsamhet i sikte, vi förväntar oss att öka säljkåren i Norge en del under 2021 men därefter kommer kostnaderna att plana av varpå vi ser att lönsam tillväxt kan ske under 2021. Vi kan se att den avgörande pusselbiten nås när vi har rätt produkter på marknaden med dom lokala anpassningar som behövs, därefter kan vi i nära samarbete med våra grossister accelerera försäjningen varpå lönsamhet kan nås relativt snabbt. Vi hoppas kunna replicera detta recept på fler marknader, där vi kan hålla kostnaderna låga i dom första skederna vid analys och upparbetning av distributionsledet via grossister. Vi kan därefter följa hur installationerna utvecklar sig och accelerera i rätt skede när vi ser inital fäste på marknaden, kommenterar vd Babak Esfahani.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Plejd

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Plejd

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt