Prime Livings fusionsprocess fortlöper, anlitar finansiella rådgivare för nyemission

Nyhet

Prime Livings fusionsprocess fortlöper, anlitar finansiella rådgivare för nyemission

Prime Living har anlitat finansiella rådgivare för att genomföra en nyemission som ett led i samgåendet med Studentbostäder i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt Prime Living fortlöper fusionsprocessen enligt plan. Nästa steg är en nyemission där likviden ska "möjliggöra för det sammanslagna bolaget att slutföra pågående projekt, förädla existerande fastighetsbestånd, genomföra förvärv och påbörja produktion av planerade studentbostäder i Stockholm”.

Emissionen kommer att skötas av Nordea, Swedbank och Pareto Securities.

Tre av aktieägarna i Studentbostäder, Amasten, SBB och Fastator, har lämnat kapitaltäckningsgaranti på 150 miljoner kronor. Det innebär att de garanterar att tillskjuta upp till 150 miljoner kronor till det sammanslagna bolaget ifall nyemissionen inte tecknas till minst 150 miljoner kronor.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev