Prolight Diagnostics har genomför riktad nyemission på 55 miljoner kronor till rabatt på 20,9 procent

Nyhet

Prolight Diagnostics har genomför riktad nyemission på 55 miljoner kronor till rabatt på 20,9 procent

Diagnostiksystembolaget Prolight Diagnostics har genomfört en riktad nyemission på 20,9 miljoner aktier till teckningskursen 2,65 kronor per aktie. Bolaget tillförs drygt 55 miljoner kronor före emissionskostnader.

Teckningskursen på 2,65 kronor per aktie motsvarar en rabatt på 20,9 procent jämfört med gårdagens stängningskurs på 3,35 kronor. Teckningskursen motsvarar en rabatt på 4 procent jämfört med den volymvägda genomsnittskursen de senaste 30 handelsdagarna.

Likviden från den riktade nyemissionen ska användas till att förbereda för och påbörja den tredje och sista fasen i POCT, Point Of Care Testing, systemets utveckling som inkluderar validering av systemet med kliniska prover i en klinisk miljö vid ett eller flera sjukhus/kliniker i Sverige och/eller internationellt. Styrelsens bedömning är att likviden från den riktade nyemissionen kommer att finansiera bolaget åtminstone 14 månader framåt.

- Prolight Diagnostics har återigen erhållit ett stort intresse från investerare av hög kvalitet. Denna finansiering är viktig för den fortsatta utvecklingen när vi nu planerar för och sedermera påbörjar den tredje och avslutande kliniska fasen av systemets utveckling. Teknologin som utvecklats med biomarkören högkänsligt troponin vid hjärtinfarkt möjliggör även för tillämpningar inom flera andra kliniska områden, exempelvis cancer, stroke och inflammation. Detta gör det möjligt att fortsätta arbetet enligt vår fastställda plan för att kunna uppnå ytterligare värdeskapande milstolpar, säger Ulf Bladin, vd i Prolight.

Den riktade nyemissionen tecknades huvudsakligen av svenska institutionella och privata investerare, inklusive bland annat Pegroco Invest, Gryningskust Förvaltning och Invus Investment. Bolaget emitterar 20,9 miljoner nya aktier och har därefter 148,86 miljoner aktier utestående.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev