Redeye lämnar base case oförändad för Quiapeg

Nyhet

Redeye lämnar base case oförändad för Quiapeg

Quiapag Pharmaceuticals får sitt base case oförändrat av Redeye efter Q3-rapporten. Det framgår av en uppdragsanalys.

Redeyes intryck från rapporten är att bolaget fortsätter att prioritera en bearbetning av den kinesiska marknaden kring licensiering av teknologiplattformen och QPG-1029. Gissningen är att om bolaget får till ett eventuellt avtal så blir det förmodligen regionalt till karaktären.

”Ett partnerskap skulle dock ge en viktig extern validering av projektet och potentiella andra fördelar med värdefull hjälp i projektutvecklingen”, tillägger analyshuset.

Redeye är också osäkra kring finansieringen, något som bolaget lär behöva under 2021. Kassaflödet är negativt (-8 miljoner kronor i Q3) och likvida medel uppgår till 16 miljoner kronor. Teckningsoptioner finns utställda till storägaren Nyenburgh på 21 miljoner kronor men då dessa är ”out-of-the-money” utgör de en oviss finansieringskälla.

”Vi gör inga förändringar till vårt base case som ligger klart över dagskurs. Värderingen är också tydligt lägre än de närmaste jämförelseobjekten. Quiapeg har dock en sämre balansräkning och vi understryker att det finns en osäkerhet vad gäller värdet utslaget per aktie i vår värderingsmodell. Detta med hänsyn till svårigheten att förutspå villkor för och utnyttjande av teckningsoptionsprogrammen och därmed även behovet av ytterligare finansiering under 2021”, sammanfattar Redeye.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om QuiaPEG

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien QuiaPEG

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev