Redsense Medical lägger sårvård i eget affärsområde som föreslås för utdelning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Redsense Medical lägger sårvård i eget affärsområde som föreslås för utdelning

Medicinteknikbolaget Redsense Medical har beslutat att lägga företagets sårvårdsprojekt i ett eget affärsområde. Vidare föreslår styrelsen att det nya affärsområdet som ett nästa steg ska delas ut till aktieägarna. Förslaget kommer att presenteras för aktieägarna på en extra bolagsstämma innan jul, och styrelsens förhoppning är att dotterbolaget ska kunna särnoteras innan sommaren 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Den smarta sårvårdsplattformen är en potentiellt revolutionerande teknik med omvälvande potential inom ett flertal marknadsområden. Den bygger på Redsenses teknologi för blodläckage i samband med hemodialys men adresserar helt nya marknader, och att särredovisa detta utvecklingsprojekt är därför ett logiskt steg som öppnar för större transparens både vad avser den renodlade medicintekniska delen i Redsense och för det nya projektet. Det är angeläget att hitta en form för utvecklingen som skapar största tänkbara värde för såväl bolaget som ägarna, och ett särnoterat bolag skulle ge respektive ledning den frihet som behövs för att identifiera och genomföra den bäst lämpade strategin för varje tekniks utvecklingsbana, säger Bo Unéus, styrelseordförande, i en kommentar.

Bolaget inledde satsningen på en smart sårvårdsteknologi baserad på tunna optiska sensorlager i november 2018. Den innovativa teknologin är tänkt att integreras i smarta bandage och plåster för att på ett kostnadseffektivt sätt möjliggöra individanpassad sårvård, bland annat inom brännskadesegmentet. Under 2019 erhölls patent i Sverige liksom positiv återkoppling på en internationell PCT-ansökan, och en prototyp har utvecklats och testats med framgångsrikt resultat.

I ett första steg kommer patenten som hör till sårvårdsdelen att föras över till ett separat dotterbolag, och ett avtal sluts med uppfinnarna om vidare utveckling tills teknologin är redo för en produktifiering. Även licensavtal uppdateras för att fungera med det nya upplägget. Styrelsen kommer att kalla till en extra bolagsstämma innan julhelgerna för godkännande.

I ett andra steg, under början av 2021, kommer dotterbolaget att delas ut till aktieägarna. Planen är därefter att dotterbolaget ska kunna noteras innan sommaren 2021.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Redsense Medical

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Redsense Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt