Robeco Global Consumer Trends minskade 1,3 procent i oktober

Nyhet

Robeco Global Consumer Trends minskade 1,3 procent i oktober

Fonden Robeco Global Consumer Trends D EUR minskade 1,3 procent i oktober, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 1,8 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 24,3 procent och är därmed bättre än index som har minskat 4,7 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Jack Neele och Richard Speetjens.

Under oktober sjönk de globala marknaderna, vilket förvaltarna menar främst berodde på osäkerhet kring USA-valet samt oro inför ökad spridning av coronaviruset. Angående coronaviruset skriver förvaltarna att Kina ser ut att ha en betydligt mer begränsad spridning än USA och Europa. Detta tror man delvis beror på att de västerländska ekonomierna centreras mer kring branscher som kräver personliga interationer, medan de asiatiska ekonomierna snarare är inriktade på produktionssektorer där fysisk distans är enklare att upprätthålla.

Bland fondens negativa bidragsgivare i oktober fanns Netflix, vars aktie under månaden sjönk med fem procent. Enligt förvaltarna reagerade marknaden negativt på nyheten om att antalet nya prenumeranter till tjänsten i tredje kvartalet var lägre än väntat.

På den positiva sidan fanns Alphabet. Enligt förvaltarna släppte bolaget en stark kvartalsrapport, vilket fick aktien att trotsa de negativa nyheter kring rättsprocessen bolaget är inblandad i.

Under månaden gjordes flera förändringar bland fondens innehav. Förvaltarna sålde delar av innehaven i Danone och Pernod Ricard. Däremot ökade man sina positioner i till exempel Mastercard, Shopify och Sony.

Robeco Global Consumer Trends D EUR, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-1,3
Index MM, förändring i procent-1,8
Fond i år, förändring i procent24,3
Index i år, förändring i procent-4,7

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev