SAPs utfall för 2020 inom prognosintervall, spår viss nedgång i rörelseresultatet 2021

Nyhet

{newsItem.title}

SAPs utfall för 2020 inom prognosintervall, spår viss nedgång i rörelseresultatet 2021

Tyska it-jätten SAP har släppt preliminära siffror för 2020 som visar en justerad vinst i den övre delen av tidigare nedreviderat intervall. Bolaget släpper också prognoser för 2021 som visar oförändrade intäkter och viss nedgång i rörelseresultatet.

Den justerade rörelsevinsten backade till 2,77 miljarder euro (2,84) i det fjärde kvartalet, att jämföra med Factset konsensus som låg på 2,69 miljarder. Totala intäkter landade på 7,54 miljarder (8,05), väntat 7,43 miljarder.

På helåret blev den justerade rörelsevinsten 8,28 miljarder euro, att jämföra med bolagets prognos på 8,1-8,5 miljarder (bolaget sänkte prognosen i oktober från 8,1-8,7).

För 2021 spår bolaget moln- och licensintäkter på 23,3-23,8 miljarder euro (2020: 23,23), vilket ligger i linje med förväntningarna hos Factset. Justerat rörelseresultat spås bli 7,8-8,2 miljarder euro (2020: 8,28), väntat 8,1 miljarder.

Definitiv rapport kommer den 29 januari.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om SAP

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien SAP

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev