Seamless Distribution Systems ökar intäkterna men resultatet sjönk i tredje kvartalet

Nyhet

Seamless Distribution Systems ökar intäkterna men resultatet sjönk i tredje kvartalet

Seamless Distribution Systems redovisar ökande intäkter samtidigt som resultatet sjönk i tredje kvartalet 2020 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen steg 7,9 procent till 68,4 miljoner kronor (63,4).

Ebitda-resultat blev 12,0 miljoner kronor (12,8), med en ebitda-marginal på 17,5 procent (20,2).

Rörelseresultatet blev 4,7 miljoner kronor (5,9), med en rörelsemarginal på 6,9 procent (9,3).

Resultatet före skatt var 3,0 miljoner kronor (4,3).

Resultatet efter skatt blev 1,8 miljoner kronor (3,6), en minskning med 50,0 procent mot föregående år. Resultatet per aktie var 0,22 kronor (0,47).

- SDS tredje kvartal har varit händelserikt. Vi har fortsatt att vinna affärer från såväl befintliga som nya kunder. Glädjande är att vi mot slutet av kvartalet sålde två nya system till helt nya kunder. Även om vi känt av vissa effekter av pandemin har vi fortsatt att hålla ett högt affärstempo och presterat väldigt väl. Vi har dessutom genomfört en mycket framgångsrik spridningsemission som blev övertecknad tre gånger av 4 500 investerare. Det innebär att några veckor efter emissionen så har nettot av antalet aktieägare ökat med över 3 000 samtidigt som bolaget kommer att tillföras 26,5 miljoner kronor i kapital, kommenterar vd Tommy Eriksson i delårsrapporten.

- Kapitalanskaffningen gör att vi fullt ut kan fortsätta att arbeta med den tillväxtstrategi vi tidigare lagt fram. Den möjliggör även att vi på ett trovärdigt sätt kan fortsätta att vara en del av konsolideringen på marknaden som vi är övertygade om kommer att fortsätta. Förvärvet av Eservglobal var ett stort och viktigt steg på vår tillväxtresa och vi står nu redo att ta nästa kliv.

- Arbetet med Eservglobals kunder följer en fortsatt positiv trend och vi närmar oss nu slutet av anpassningen av organisationen. Kunderna fortsätter och fördjupar sina diskussioner med oss vilket pekar mot fler möjliga nya affärer när migrationerna är genomförda. Under kvartalet tog ännu en kund i Botswana beslut om migrering. Den tidigare bedömningen från 2019 var att det kommer ta tre år att migrera alla kunder till SDS produkter. Detta ser fortfarande realistiskt ut, fortsätter Tommy Eriksson.


Seamless Distribution Systems, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning68,463,47,9%
EBITDA12,012,8-6,3%
EBITDA-marginal17,5%20,2%
Rörelseresultat4,75,9-20,3%
Rörelsemarginal6,9%9,3%
Resultat före skatt3,04,3-30,2%
Nettoresultat1,83,6-50,0%

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Seamless Distribution Systems

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Seamless Distribution Systems

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev