Seamless Distribution Systems ska göra nyemission på 26,5 miljoner kronor

Nyhet

Seamless Distribution Systems ska göra nyemission på 26,5 miljoner kronor

Mjukvarubolaget Seamless Distribution Systems, SDS, styrelse har beslutat om en nyemission på högst 2,5 miljoner euro, motsvarande cirka 26,5 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen omfattar högst 750 000 nyemitterade aktier och riktas till allmänheten i Sverige. Teckningskursen kommer att motsvara den volymviktade genomsnittskursen på First North under anmälningsperioden, som löper mellan 17 och 29 september, med en rabatt på tio procent.

Utspädningseffekten kan bli som högst cirka 8,25 procent av antalet aktier och röster i bolaget.

SDS gör emissionen för att få en större ägarspridning, skapa förutsättningar för en bättre likviditet i handeln med aktien, genomföra tillväxtsatsningar och finansiera den fortsatta förvärvsstrategin.

SDS har offentliggjort ett informationsmemorandum med fullständiga villkor för emissionen. Denna finns tillgänglig på egna hemsidan och kommer att göras tillgänglig på Avanzas hemsida.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev