Shortcut Media ökat sina marknadsandelar inom offentlig sektor - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Shortcut Media ökat sina marknadsandelar inom offentlig sektor - vd

Filmproduktionsbolaget Shortcut Media har ökat sina marknadsandelar inom offentlig sektor ytterligare, genom avtalet med Polismyndigheten och tidigare i år av Post- och Telestyrelsen. Det säger vd Anders Brinck till Finwire efter morgonens stora nyhet som fått aktien att rusa över 50 procent.

Shortcut Medias varumärke Bond Street Film har tillsammans med Blomquist Communication tilldelats ett ramavtal i Polismyndighetens nationella upphandling av film- och kommunikationstjänster - ett avtal som väntas vara värt totalt 12 miljoner kronor. Cirka 30-50 procent av den totala volymen väntas avse filmprojekt som utförs av Bond Street.

Totalt lämnades det in tio anbud.

Bolaget hade inför nyheten ett börsvärde på 23,1 miljoner kronor.

"Offentlig sektor är ett av flera viktiga områden för oss. Vi har haft stark position med en rad ramavtal sen tidigare", uppger bolagschefen.

Enligt vd:n finns det ett antal fördelar med offentlig sektor, däribland att de kunderna i regel inte är konjunkturkänsliga, att det rör sig om långsiktiga, trygga relationer samt att det utgör en kvalitetsstämpel som inger trygghet i dialog med andra kunder.

På frågan om det fanns några särskilda faktorer till varför Shortcut Media tog hem upphandlingen svarar Brinck att det viktigaste bedömningskriteriet var upphandlarens betyg på anbudets kvalitet, vilket avgörs med bland annat arbetsprover och referenser. Kvalitetsbetyget viktas senare med lämnade priser.

Aktien har efter dagens kraftiga uppgång återhämtat sig från den svaga kursutvecklingen under 2020. Uppgången sedan årsskiftet lyder nu 20 procent.

Carl Becht
[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Shortcut Media

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Shortcut Media

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.