Små resultatförändringar för Optimobile - fokus på försäljningsaktiviteter under andra halvåret

Nyhet

Små resultatförändringar för Optimobile - fokus på försäljningsaktiviteter under andra halvåret

Telekombolaget Optimobile redovisar minskande omsättning och en något större förlust under andra kvartalet jämfört med samma period året innan.

"Våren präglades huvudsakligen av de finansieringsaktiviteter som vi planerade för och genomförde under våren. Detta arbete slutfördes genom en närmast fulltecknad nyemission och jag vill passa på att tacka dessa aktieägare, både nya och gamla för ert stöd och för att ni valde att teckna aktier i nyemissionen", skriver nya vd:n Erik Nilsson i rapporten.

Omsättningen sjönk 73,1 procent till 0,07 miljoner kronor (0,26).

Rörelseresultatet blev -1,0 miljoner kronor (-0,8).

Resultatet före skatt var -1,0 miljoner kronor (-0,9).

Resultatet efter skatt blev -1,0 miljoner kronor (-0,9).

Färdigställandet av Netmore Groups tjänst som bygger på Optimobiles nya produkt är i slutfasen. Tjänsten beräknas vara klar för lansering under hösten.

När det gäller diskussionerna med NSF Telecom i Finland så fortskrider diskussionerna.

"Under andra delen av 2020 kommer vårt huvudsakliga fokus ligga på att fortsätta våra försäljningsaktiviteter för att sälja in vår produktportfölj mot både existerande och nya kunder. Mot bakgrund av den positiva respons vi får på våra produkter från kunder och operatörer ser vi med tillförsikt fram emot att detta arbete kommer att resultera i nya affärer", uppger Optimobile-chefen.

Optimobile, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning0,070,26-73,1%
Rörelseresultat-1,0-0,8
Resultat före skatt-1,0-0,9
Nettoresultat-1,0-0,9

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev