Spacex testar Starlink i England
Sidan kan vara sponsrad eller innehålla länkar till samarbetspartners, se vår Dataskyddspolicy.

Nyhet

{newsItem.title}

Spacex testar Starlink i England

Spacex testar sin satellitbaserade bredbandstjänst Starlink i England, efter att ha erhållit en licens från den lokala telekomregulatorn. Det rapporterar CNBC.

Licensen gör det möjligt för Starlink att sälja parabolantenner och annan kommunikationsutrustning som fångar upp signaler från satellitnätverket.

Nu bjuder man in kunder i Storbritannien via email, enligt rapporter. Kostnaden är 439 pund för parabolantennen och tillhörande utrustning, ihop med en månatlig kostnad samt en fraktkostnad om 89 respektive 54 pund.

Man uppges kunna förvänta sig en hastighet om mellan 50 till 150 megabit per sekund, vilket kan vara särskilt attraktivt för vissa landsbygdsområden med sämre uppkoppling.

Starlink, som konkurrerar med brittiska Oneweb, planerar att ha 1 440 stycken småsatelliter i omlopp runt jorden i slutet av detta år.

Du prenumererar väl på våra populära nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev