Stark månad för Bufab, Heba och Bonava - Didner & Gerge Småbolag ökade 2,6 procent i september

Nyhet

Stark månad för Bufab, Heba och Bonava - Didner & Gerge Småbolag ökade 2,6 procent i september

Fonden Didner & Gerge Småbolag steg 2,6 procent i september, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 6,2 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 11,7 procent och är därmed sämre än index som har ökat 13,7 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Carl Gustafsson och Kristian Åkesson.
Bland månadens positiva bidragsgivare fanns Bufab, Heba och Bonava. Däremot missgynnades fonden av utvecklingen i Kojamo, Coor och Sweco.

Angående innehavet i Bufab nämner förvaltarna bolagets förvärv av American Bolt & Screw samt danske HT Bendix. Genom dessa förvärv har bolaget nu exponering mot husbilar och möbler, vilket förvaltarna tror är gynnsamt för stunden.

"När vi blickar ett antal år ut i linje med vår investeringshorisont ser vi att Bufab har goda förutsättningar att vara ett betydligt större företag med bibehållen eller förbättrad lönsamhet. Det finns flera tillväxtmöjligheter för Bufab i att fortsätta attrahera nya kunder, sälja mer hos existerande kunder och göra förvärv – helt i linje med historiken sedan börsnoteringen", skriver förvaltarna.

Under månaden ökade fonden sitt innehav i Heba. Förvaltarna menar att man ser en betydande värdepotential i bolaget över de kommande åren, baserat på dess expansionsplaner. Dessutom bedömer man att värderingen gentemot andra svenska bostadsfastighetsbolag inte speglar detta.

Fondens tre största innehav var vid månadsskiftet Embracer, Lagercrantz och Schouw & Co med portföljvikterna 7,1, 6,5 respektive 5,3 procent.

Didner & Gerge Småbolag, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent2,6
Index MM, förändring i procent6,2
Fond i år, förändring i procent11,7
Index i år, förändring i procent13,7

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev